Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Пламен Константинов официално пое руския Сургут

Пламен Константинов официално пое руския Сургут 29.06.2011

Пламен Константинов вече официално е новият старши треньор на руския Газпром-Югра Сургут. Гибона съобщи новината за Гонг, като обясни, че днес са пристигнали всички документи и договорът му е парафиран.

Константинов започна треньорската си кариера в турския Зираатбанк, а феновете в Сургут още го помнят като играч, тъй като именно с него в състава бяха постигнати най-големите успехи на клуба през 2006-та и 2007-а година.

38-годишният специалист ще работи с досегашния щаб на Газпром-Югра.

През миналата година съставът от Сургут игра за оставане в Суперлигата, и успя да запази мястото си в елита.

“Днес официално ми изпратиха подписан договор,” заяви Константинов пред Гонг.

“Турция бе по-дългосрочен проект като замисъл. За съжаление банката искаше да насочи повече финансирането си към футбола. Една банка като Зираат би трябвало да може да развива паралелно футбол и волейбол, но в крайна сметка това е тяхно решение, и те най-добре си знаят,” продължи Гибона за опита си досега като треньор. “Оставам малко с усещане за наполовина свършена работа и това ми оставя малко горчилка.”

“Сургут е различно предизвикателство. В Русия е най-изравненото първенство в Европа. В Италия първите четири са най-добрите в Европа, но руското първенство е по-равностойно и по-конкурентно,” каза Константинов за бъдещето си. “При всички положения руското първенство е по-силно от турското. Но чак когато отборът направи една крачка напред, тогава ще е крачка напред и за мен.”

 

Източник: gong.bg

Етикети
България    волейбол    звезди    Пламен Константинов    Спорт   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.