Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Протестиращите в Ню Йорк остават в окупиран парк

Протестиращите в Ню Йорк остават в окупиран парк 15.10.2011

Служителите на газовата компания СЕМПРА в Лос Анджелис протестират срещу плановете за намаляване на заплатите им.

Властите в Ню Йорк планираха да почистят парка в центъра на Манхатън, в който протестиращите срещу банките на Уолстрийт са си направили лагер от един месец, предаде Ройтерс. Много от хората обаче заплашиха с гражданско неподчинение, страхувайки се, че това е повод да бъдат изтласкани от парка. Имаше и опасения от сблъсъци с полицията. През нощта протестиращите започнаха сами да почистват парка

Вчера стана ясно, че частният собственик на парка отглага почистването за неопределено време. След като новината бе съобщена, протестиращите започнаха да празнуват. 7 души бяха арестувани при поредния поход на хората във финансовия квартал на града.
Хиляди разгневени от корпоративния бизнес американци преминаха по улиците на Ню Йорк покрай домовете на някои от най-богатите шефове на компании, предадоха световните агенции. Така движението “Окупирай Уолстрийт” доби нова разновидност, която едни нарекоха “Поход на милионерите”, а други - “Тур на милиардерите”.

Около 500 души скандираха покрай лъскавите сгради в Манхатън, където са апартаментите на богаташи като директора на “Джей Пи Морган Чейс” Джейми Даймън, шефа на енергийния гигант “Кох индъстрис” Дейвид Кох, финансиста Хауард Милстейн, шефа на медийната империя “Нюз корпорейшън” Рупърт Мърдок, инвеститорът Джон Полсън и др. Демонстрантите носеха лозунги: “Банките бяха спасени, а ние - продадени”, “Спрете да крадете от средната класа, за да плащате на богатите”, “Ние сме 99 на сто”, правейки алюзия за факта, че 1% от американците държат голямата част от богатството на страната.

Движението “Окупирай Уолстрийт” започна да набира скорост на 17 септември. Оттогава всеки ден има протестни маршове срещу банките, които бяха финансирани по време нарецесията и получиха големи печалби, докато огромен брой американци са без работа. По последни данни движението вече се е разпространило в 1400 града в САЩ и по света. Шестима души вчера успяха да проникнат и в сградата на Сената, но бързо бяха арестувани.

Източник: 24chasa.bg

Етикети
банки    Бизнес    пари    Пирамида    политика    протести    работа    свобода    Свят   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.