Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Ford Fiesta с електрическо задвижване – идеална градска кола

Ford Fiesta с електрическо задвижване – идеална градска кола 15.04.2013

Електрическата кола – бърза, маневрена и тиха, е идеална за градската среда. Fird Fiesta – компактна, лесна за паркиране и пъргава, също е идеална за градската среда. Какво става, ако двете удобства се съчетаят?

Електрическа Fiesta с два електромотора, вградени в задните колела на класическа Ford Fiesta, е проектирала немската фирма Schaeffler.

Вграждането на електромоторите в колелетата позволява интересно и желано спестяване на пространство. Schaeffler постига това чрез своята технология, наречена E-Wheel Drive. Новото поколение на тази технология, представена още през 2010 г., позволява въртящият момент да се увеличи с 75% до 700Нм, а мощността се увеличава с една трета!

Вграждането на електромоторите в класически модел Ford Fiesta е проектирано и реализирано в тясно сътрудничество с научно-изследователския отдел на Ford Европа.

Schaeffler E-wheel не стъпва върху задвижващия вал, а директно върху самите колела, като по този начин прави възможно перпендикулярното паркиране.

Изборът на градска кола не е случаен, тъй вгражданите в колелата електродвигатели са особено подходящо решение за характеристиките на малките градски автомобили.

Всеки двигател със своите 40kW допринася за общата мощност от около 110 к.с. Но това не е всичко. Електрическият двигател, спирачната система, системата за течно охлаждане и контролите се побират в 16-инчово колело с общо тегло от само 53 кг. – като се има предвид, че конвенционаното колело заедно с прилежащата спирачна система обичайно е 45 кг.

 

Източник: greentech.bg     

Етикети
бензин    екология    електромобили    коли    технологии    ток   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.