Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Пневматичната кола е готова да тръгне по пътищата ни

Пневматичната кола е готова да тръгне по пътищата ни 22.05.2013

Автомобил, който се задвижва от двигател със сгъстен въздух, може да тръгне по улиците на света още тази година. Носят се слухове, че той ще дебютира във Франция.

Индийската компания Tata Motors направи ревю на своя автомобил Tata AirPod, който се задвижва чрез сгъстен въздух. Колата има с 175-литров резервоар, което е напълно достатъчно за да измине 200 километра. Максималната скорост, която може да развие, е 70 км/час.

Tata съобщи, че разработва кола с двигател със сгъстен въздух, в началото на 2012 г. Всъщност още от 2007 г. насам индийският автомобилен производител работи с Motor Development International, за да превърне тази концептуална система за задвижване в реалност. Миналата година разработването навлезе в последната развойна фаза, за да може компанията да я пусне на пазара.

Според Tata, зареждането на резервоара са сгъстен въздух става за две минути и струва само едно евро. Колата е 100% екологична и не изхвърля никакви вредни вещества в атмосферата. В нея могат да се превозват трима души.

Tata Motors обещава, че съвсем скоро AirPod ще бъде пуснат на масовия пазар. Има данни, че е възможно въздушната кола да се пови във Франция още тази година.

 

Материалът е подготвен със съдействието на Мая Тодорова

Източник: greentech.bg   

Етикети
Газ    екология    електромобили    коли    Свят    технологии   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.