Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Северозападът иска по-скоро 7-и блок край Козлодуй

Северозападът иска по-скоро 7-и блок край Козлодуй 22.06.2013

Среща, на която местните власти от Сверозападна България дискутираха по покана на кмета на Козлодуй Румен Маноев проблемите на региона, завърши с обща декларация. В нея се настоява за изграждане на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ "Козлодуй". Позицията на кметовете на 10 общини от Северозапада и представители на областните администрации е изпратена до премиера, президента, председателя на парламента и ресорния енергиен министър.

Подобна декларация бе приета и миналата година, когато правителството на Бойко Борисов взе принципното решение за изграждане на нов ядрен блок. По-късно пък бе създадено и дъщерно предприятие на АЕЦ "Козлодуй", което започна подготовката за изграждането на нова енергийна мощност.

Пред новата държавна власт участвалите в козлодуйския форум изразяват твърдото си убеждение, че трябва да продължи реализирането на проекта за нова ядрена мощност. Кметовете от региона настояват за ускорени действия за реализирането на проекта с мотивите, че той ще е необходимият тласък за Северозапада в икономическото и социалното му развитие. Така според тях региона може да излезе от незавидната си позиция на най-изостаналия в страната и целият Европейски съюз. 

 

Източник: 24chasa.bg    

Етикети
АЕЦ    България    екология    енергетика    НЕК    технологии    ток    Услуги   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.