Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Opel пуска OnStar в Европа през август

Opel пуска OnStar в Европа през август 24.08.2015

Новата Astra ще бъде първият изцяло нов модел на Opel с услугата

 

Услугата OnStar на Opel регистрира над 1 милиард заявки от клиенти, които взаимодействат със системата чрез телефон и мобилно приложение или чрез вградения мобилен телефон в автомобила.

OnStar бе представена преди близо 19 години като първата в автомобилната индустрия услуга, която е в състояние да излъчи автоматично сигнал за помощ при активиране на въздушна възглавница в автомобила.

Днес OnStar е в състояние да отключва дистанционно вратите, да зарежда навигационни инструкции за водене по маршрут директно в бордовата система, както и да съставя и изпраща съобщения по електронната поща относно техническото състояние на автомобила.

В момента на всеки две секунти някой клиент по света се обръща към системата OnStar, съобщиха от Opel. Tака общият брой на заявките достига до около 5 милиона на месец при обем на база

OnStar се предлага в автомобилите от марките Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac и скоро в Opel по целия снят. В частност, системата за мобилна връзка и услуги OnStar на Opel/Vauxhall ще бъде пусната официално в Европа на 3 август т.г.

Следващото поколение на Opel Astra, чиято световна премиера е насрочета за международното автомобилно изложение във Франкфурт (17-27 септември), ще бъде първият изцяло нов модел на марката Opel, който ще се предлага с OnStar.

Системата ще може да се поръча и при моделите ADAM, Cascada, Corsa, Insignia, Meriva, Mokka и Zafira Tourer на определени пазари. Първата група от пазари, на която ще бъде представена Opel OnStar, ще включва 13 европейски страни, към които по-късно ще се присъединят и други.

Притежателите на смартфони ще могат да се свързват със своя автомобил дистанционно с помощта на специално приложение. В допълнение към това, Opel OnStar ще оказва помощ на собствениците на автомобили и органите на полицията в случаи на откраднати превозни средства с инсталирана система.

Opel OnStar ще предоставя също на своите абонати месечен бюлетин по електронна поща, включващ най-важните данни информация за състоянието на автомобила. Наред с това, собственикът може да изиска диагностична проверка по всяко време само с натискане на един бутон, с което системата осигурява спокойствие на потребителите преди потегляне на дълъг път.

Абонатите на Opel OnStar в Европа ще могат да контролират изцяло своите лични данни и услугите, които получават от Opel OnStar. Преди активирането на услугата всеки потребител трябва да декларира съгласие с условията за ползване на системата. Освен това, потребителите ще могат да избират свободно дали желаят да разкриват актуалното си местоположение – само с натискане на бутона „Privacy” местоположението им ще бъде прикрито.

В допълнение, две системи от следващо поколение Opel IntelliLink също ще дебютират в новата Astra, за да осигурят възможност за пренасяне на свързания свят на смартфоните в интериора. Те са съвместими с последните версии Android 5.0 Lollipop и Apple iOS 8.

С интеграцията на Apple CarPlay и Android Auto, потребителите например могат да имат достъп до карти и четене на съобщения и допълнителни приложения от други доставчици, като Stitcher, Podcast, Spotify и Umano, чрез контролните органи на автомобила и с помощта на 8-инчовия голям сензорен екран.

Оборудвана с Opel OnStar, новата Astra се превръща и в мобилен 4G/LTE Wi-Fi хотспот, който позволява свързване на до седем устройства в мрежата на автомобила. Вградената 4G LTE структура е специално проектирана за използване за автомобили: тя е интегрирана в електрическата система на автомобила и включва външна антена за максимално покритие и стабилна интернет връзка.

 

 

http://technews.bg/

Етикети
4G    GSM    LTE     smartfon    Компютри    технологии    Услуги   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.