Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Борисов: От днес можем да пътуваме по цялото трасе на Северната скоростна тангента

Борисов: От днес можем да пътуваме по цялото трасе на Северната скоростна тангента 28.04.2016

"От днес шофьорите могат да пътуват по цялото 16,5 километрово трасе на Северната скоростна тангента". Това написа премиерът Бойко Борисов на официалната си страница в социалната мрежа фейсбук.

„Радвам се, че днес заедно с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров пуснахме за движение последните 3 км от участъка. Със Северната скоростна тангента се осигурява удобна връзка между северозападните и югоизточните квартали на София, подобрява се достъпът на най-отдалечените райони с центъра на столицата, улеснява се трафикът и се съкращава времето за пътуване”, написа премиерът.

„Тангентата е с 6 пътни ленти, по 3 в едно направление. Отсечката осъществява важна, бърза и директна връзка с главни пътни направления, през които преминава трафикът от и за Гърция, Румъния, Македония и Сърбия. Инфраструктурният проект е важен и за страната, тъй като в потока от автомобили по околовръстния път на София се включва и трафикът от автомагистралите „Тракия" и „Хемус", път I-8 Калотина - София, I-6 София – Бургас и някои второкласни и третокласни пътища от републиканската пътна мрежа. Проектът е на стойност 180 млн. лв. и е финансиран от ОП „Регионално развитие" 2007-2013 г”, допълни премиерът.

„Инспектирахме и изпълнението на фаза 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път. Преди дни ЕК одобри строителството на обекта да бъде финансирано с европейски средства. Половината от участъка с дължина 5,5 км вече е изградена, а трасето е разположено след моста при река Какач до пътния възел със Северната тангента. Западната дъга се явява естествено продължение на АМ „Люлин“ и чрез нейното завършване ще се осигури подходяща връзка от и към Сърбия, ще се гарантира безконфликтното разпределение на локалния и транзитния трафик”, написа още премиерът.

Източник: 24chasa.bg 

Етикети
Бойко Борисов    България    коли    политика    път    Услуги   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.