Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

През лятото на 2017 година тунелът под Шипка ще бъде готов

През лятото на 2017 година тунелът под Шипка ще бъде готов 6.07.2016

През лятото на 2017 година тунелът под Шипка ще бъде готов. Това каза при посещението си на строителните обекти, свързани с реализацията на това съоръжение министър Лиляна Павлова. Тя се запозна с работата по обходния път на Габрово, по който ще преминават превозните средства, за да стигнат до тунела.

"Догодина, на лято, ще имаме изцяло завършен обход със съоръжения, тунел и виадукти. Изцяло завършен обект", каза Павлова.

Тя определи напредъка на дейностите по обходния път като добър. Министърът заяви, че по нейна оценка половината проект, който включва изграждане на обходен път и тунел под Шипка, е готов.

 

Предстои да се премести електрически далекопровод, който в момента е пречка за довършване на оставащите километри от участъка към мястото, от което трябва да започва тунела. Подходът към самия тунел е почти готов и до няколко седмици започва същинската част по изкопаването му. По думите на министър Павлова 250 дни е срокът, за който той да бъде завършен.

Третата, най-критична дейност - мост при квартал Чехлевци, все още е без издадено разрешение за строеж. Причината са обжалвания, които спират реализацията. Трябва да се изчакат съдебните процедури, за да се издаде това разрешение и да бъде приключен обекта.

 

Източник: 24chasa.bg 

Етикети
България    коли    политика    път    Услуги   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.