Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Омбудсманът Мая Манолова внесе законопроект за мажоритарни избори в два тура

Омбудсманът Мая Манолова внесе законопроект за мажоритарни избори в два тура 23.11.2016

Омбудсманът Мая Манолова, представители на инициативния комитет за провеждане на „Национален референдум  2016" - Тошко Йорданов и Иво Сиромахов, както и независимите експерти Валери Найденов, Мира Радева и Боян Атанасов внесоха днес в парламента Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс в сградата.

„Законопроектът за Изборния кодекс не е съвършен, надявам се да послужи за основа.

Промените предвиждат създаване на 231 едномандатни изборни района в страната и 9 в чужбина. 2,5 млн. български граждани гласуваха за въвеждане на изцяло мажоритарна система с абсолютно мнозинство, на два тура. Малко не достигна референдумът да стане задължителен за Народното събрание, но предвид огромното участие и внушителната подкрепа за въпросите, смятам, че той е задължителен и за институциите, и политиците", заяви Мая Манолова.

„Като национален омбудсман, който защитава правата на българските граждани, подготвих и внесох този законопроект, за да защитя волята на гражданите, изразена на референдума", обясни Манолова.

Тя посочи, че очаква партиите също да внесат свои законопроекти и да бъдат избрани най-добрите текстове.

„Не написах този законопроект сама. Използвах идеи и предложения на независими експерти, на членове на инициативния комитет, който предизвика националния референдум. За районирането в чужбина се включиха представители на българите, които живеят там", разясни омбудсманът.

„Не казвам, че това е по-добрата система или по-лошата, просто това искат гражданите“ посочи още Мая Манолова.

 

http://www.ombudsman.bg/

 

 
 
 
 
 
 

Етикети
България    избори    политика    права    Слави   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.