Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Красимир Каракачанов: Поканихме граничния полицай в листите си, за да му осигурим имунитет

Красимир Каракачанов: Поканихме граничния полицай в листите си, за да му осигурим имунитет 12.02.2017

Този човек трябва да бъде награден, а не да бъде предаван, допълни Каракачанов

Поканихме граничния полицай Михаил Цонков в листите си, за да му осигурим имунитет. Евродепутатът Ангел Джамбазки предложи дори да го вземе Брюксел, където пред европейските институции да бъдат защитени неговите права. Това каза в предаването „Лице в лице” по БТВ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Каракачанов допълни, че още през 2008 г., когато е станал случаят, граничният полицай е получил категоричната защита от председателят на НФСБ Валери Симеонов и коалиционен партньор на ВМРО.

Той допълни, че предложението към Цонков е повече знаково, за да покажат, че в България има патриотични партии, които ще защитят този човек и няма да го предадат на Турция.

Той заяви, че в случая с убития турски бракониер не става въпрос за обикновен турски рибар, който лови кротко калкан, а за нарушител на българската граница. Когато българските гранични полицаи се опитват да задържат нарушителите им дават сигнал на три езика, включително на турски, че трябва да последват граничния катер и да отидат в българското пристанище, за да бъдат санкционирани. Те обаче се опитват да потопят катера на граничните полицаи, допълни Каракачанов.

По думите му, когато нашите полицаи стъпват на техния морски съд, за да ги задържат, те оказват съпротива и тогава се произвежда изстрел, който не е целенасочен, пистолетът на един от граничните полицаи гръмва и загива турския контрабандист, обясни Каракачанов.

Турските власти искат един полицай, които е изпълнил своя дълг, да бъде съден в Турция. Това какво трябва да покаже на българските полицаи. Ако вие си вършите работата и употребите сила, за да защитите българската граница, един ден и вие ще бъдете изправени на съд, коментира още Каракачанов.

Той допълни, че този човек трябва да бъде награден, а не да бъде предаван, въпреки че има призовка.

 

http://www.vmro.bg

 

Етикети
избори    личности    политика    права    свобода   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.