Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Създават нов „Дженерал мотърс”

Създават нов „Дженерал мотърс” 11.07.2009

Американският автомобилостроителен концерн General Motors („Дженерал мотърс”) обяви официално създаването на нов „Дженерал мотърс”, излязъл от режим на фалит. Новото дружество получава здравите активи на компанията, а негов мажоритарен акционер е американската държава, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Днес започва нова ера", заяви главният изпълнителен директор на Дженерал мотърс Фриц Хендерсън на пресконференция. „Дженерал мотърс” ще се ограничи засега в производството на четири основни марки Буик, Кадилак, Шевролет и Джей Ем Си.

В новия „Дженерал мотърс” американската държава има 60,8 на сто от акциите, 11,7 на сто са на канадската държава, а 17,5 - на синдиката на американската автомобилостроителна промишленост. Останалите 10 на сто държат кредиторите на дружеството, припомня Франс прес.

 

dariknews.bg

Етикети
GM    Бизнес    коли    политика    Свят   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.